След посещението си в Казахстан руският президент Владимир Путин се отби

...
След посещението си в Казахстан руският президент Владимир Путин се отби
Коментари Харесай

Путин посети военните в Ростов на Дон

След визитата си в Казахстан руският президент Владимир Путин се отби в Ростов на Дон, оповестява ТАСС.

Там съветският водач посети щаба на Южния боен окръг, а също по този начин изслуша доклади за хода на специфична военна интервенция и се срещна с нови мостри военна техника. Това заяви прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков.

" Путин, откакто приключи формалното си посещаване в Астана, отлетя за Ростов ", означи той.

Държавният глава беше съпроводен в щаба от началника на Генералния щаб на Министерството на защитата Валерий Герасимов, министъра на защитата Сергей Шойгу, както и други военни ръководители.

" Путин се срещна с новите типове военна техника и рапортува за хода на специфичната военна интервенция ", добави Песков.

Припомняме, че държавният глава посещава централата в Ростов за пореден път: преди този момент, съгласно формалната информация, той е летял до Ростов през декември 2022 година, както и през март и август тази година.

Ростов на Дон единствено преди няколко месеца стана огнището на метежа на Евгений Пригожин, чиито наемници превзеха града освен безпроблемно и без опозиция, а бяха посрещнати от жителите по-скоро задушевно и като атракция.

Герасимов в продължение на доста месеци беше мишена на жестоки рецензии от водача на наемническата формация " Вагнер " Евгений Пригожин и някои съветски военни блогъри за пропуските на Русия във войната.

След като Пригожин провежда несполучлив протест против военното управление на страната на 24 юни, имаше въпроси дали Герасимов ще запази поста си. Изминаха повече от две седмици, преди той да бъде видян отново обществено на 10 юли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР